Fri frakt på beställningar över 1000kr

Fri frakt på beställningar över 1001kr

Om Lovö honung

Vår Historia

Sedan 1979 har jag varit biodlare i Uppland med en omsättning på ca 10 ton honung årligen i dagsläget.

I slutet av förra sekelskiftet kom Mari-Ann in i bilden och hade med sig en bakgrund om bin och deras hälsa från tidigare utbildning inom veterinäryrket. På något vis tog hon ett helhetsgrepp över min hobby och verksamheten sattes i fokus med allt från biavel till livsmedelsutvecklingen, efter den dagen är det inte bara jag utan nu är det vi som är Lovö Honung AB.

 

Verksamheten började som en hobby men utvecklades till en professionell verksamhet år 2009.

Våra bikupor finns runt Mälaröarna (Lovö & Ekerö), Bålsta, norra Vallentuna, Järfälla och Rimbo samt på några ställen på småländska höglandet där vi skördar skogs- och ljunghonung.

 

Visste Du?

För att få en burk honung (700 g), har bina gjort ungefär 10 miljoner besök på blommor och växter. Det krävs en flygsträcka av 4000 mil, alltså runt ekvatorn för att samla in nektar till en burk honung.

 

Varumärket

Lovö Honung grundades av Gunnar Dahl år 1980 och vi fyller 45 år 2025.

Gunnar var den som av en händelse på en julmarknad på Drottningholms slott frågade om det inte gick att använda slottet som motiv på honungsetiketten. Personalen på Hovstaterna tyckte det var en god idé och hämtade en originalteckning som användes som etikettmotiv. Teckningen bevaras idag hos Lovö Honung AB som efter övertagandet fick tillstånd att fortsätta använda motivet.

 

Kjell-William & Mari-Ann Andersson

Visste Du?

Bidrottningens huvuduppgift i samhället är fortplantning. En fullgod drottning lägger mellan 2 000 – 3 000 ägg om dagen och producerar ca 500 000 ägg under sin livstid. Drottningen bestämmer om det skall produceras drönare (hanar) eller arbetsbin (honor).

 

Framtidsplaner

Nuvarande Lovö Honung AB ägs och utvecklas sedan 2002 av Mari-Ann och Kjell-William Andersson. Våra kunder är närliggande butiker men vi är även med på en hel del marknader och mässor. Visionen om företagets framtid är enorm men verkligheten gör att målsättningarna blir mer realistiska.